information om varför du bör anlita en flyttfirma när du ska flytta

Därför bör du anlita en flyttfirma när du ska flytta

Att flytta är ett oerhört svårt och krävande arbete. Många personer stannar där de är och betalar dyra pengar för det bara för att de inte vill flytta alla sina saker. Men om du ställs inför en situation då ditt enda val är en flytt, vad är då det enklaste och billigaste sättet? Är det att anlita en flyttfirma eller att gör det själv? Att flytta själv kan vara både tröttsamt och svårt, så anlita en flyttfirma istället för en effektivare, mindre stressfull och en förmodligen mer ekonomisk flytt.

Att anlita en flyttfirma – ett vettigt val?

Ibland kan vara chockerande att se hur snabbt en flyttfirma egentligen kan flytta alla dina saker ut ur ditt hus. Flyttarna har lång erfarenhet med att packa och vet exakt hur man flyttar tunga eller ömtåliga ting. Saker som pianon, stora bokhyllor, speglar och tunga byråer flyttas med hjälp av flyttfirmans verktyg och tekniker för att se till att de hålls i samma skick som innan flytten. En privatperson vet sällan ens om att dessa redskap finns, och än mindre hur man använder dem.

En flyttfirma flyttar dina saker så försiktigt att de inte blir skadade. Dessa firmor skriver dessutom oftast ett kontrakt med dig innan själva flytten på att de som firma hålls ansvariga för eventuella skador under flyttens gång. På så sätt är det deras ansvar att vara försiktiga med dina ömtåliga tillhörigheter. Vissa flyttfirmor går steget längre och skriver på ett försäkringsavtal där de betalar för alla skador vållade av dem. Om du anlitar en professionell flyttfirma så ökar det chanserna att alla dina saker kommer till den nya adressen både hela och rena.

En av de stora fördelarna med att anlita en flyttfirma är att de äger stora lastbilar och att de har allt material som behövs för att packa dina saker rätt. Därför behöver du inte oroa dig över att hyra en lastbil eller att köpa flyttmaterial. Även om en bra flyttfirma kostar runt 3000-5000 tusen så kan det i slutändan ändå bli billigare. Inte bara slipper du betalar för att hyra ett fordon, utan dina saker blir också försäkrande under hela flytten mot skador och förstörelse.

Att flytta kan verkligen vara stressande. Om du anlitar en expert istället så slipper du stressen och kan ta hand om andra viktiga saker, såsom hur du vill inreda ditt nya hem. Det finns ingen anledning att slösa all din energi, möda och pengar på att göra jobbet själv då du med en enkel investering kan få andra att göra det åt dig.

Vi rekommenderar även att anlita en städfirma för flyttstädning i Järfälla 🙂